Pidä huolta itsestäsi!

Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat? 1.Kor.6:19

Jumalan tahto on, että pidämme myös ruumiimme terveydestä huolta niissä mittapuittessa kuin se kullekin on mahdollista.

Jumalalle ei myöskään ole samantekevää miten ja mitä syömme.

Vaeltakaamme säädyllisesti, niinkuin päivällä, ei mässäyksissä ja juomingeissa… Room.13:13

…kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa. Gal.5:21

Ylensyönti taitaa olla monen suomalaisen uskovan synti, jota ei kuitenkaan pitäisi katsoa läpi sormien. Ylensyönti on myös suurin sairausten aiheuttaja. On vakava asia, jos Raamatussa sanotaan, että ylensyöjät eivät peri Jumalan valtakuntaa..

Monesti myös tämän synnin annetaan rehottaa uskovien keskuudessa. Harvoin olen kuullut lihavaa ihmistä nuhdeltavan ylensyönnistä, mutta poikkeuksetta tupakoitsija saa kuulla monen suusta kehoituksen lopettaa. Toki on myös ihmisiä, jotka voivat olla ylipainoisia muista syistä, vaikka eivät ylensöisikään ja elävät terveellistä elämää. Mutta niiden kohdalla, joilla on kysymys synnistä, pitäisi toisten uskovien rohkaista ja kannustaa parannukseen. Sillä Hänessä meille on luvattu vapaus synnin orjuudesta!

Myös laihat ihmiset voivat elää ylensyönnin synnissä. Itse olen ollut aina suht hoikka, mutta joutunut taistelemaan ylensyönnin kiusausten kanssa. Vaikka ylensyönti ei lihottaisikaan, se on synti, josta on tehtävä parannus!

Helposti Suomessa myöskin tällä syömisen alueella annetaan lihanhimojen hallita. Syödään mielitekojen mukaan, eikä sen mukaan mikä olisi hyvää ja terveellistä. Näyttää monesti jopa siltä, etteivät ihmiset edes välitä mitä suuhunsa laittavat. Kuitenkin totuus on, että olet mitä syöt. Myös monia vaivaa epäterveellisen ruoan ja liikunnan puutteen vuoksi väsymys, masennus ym.elämää taakoittavat sairaudet ja vaivat.

Haluan kehoittaa jokaista pysähtymään tämän asian eteen miettimään. Ja ennen kaikkea rukoilemaan ja kyselemään Jumalalta ohjausta yksilölliseen elämänmuutokseen. Itselleni Jumala on näistä asioista puhunut ja ohjannut, auttanut eteenpäin. Itse en ennen sitä asiaa miettinyt, enkä siitä paljon välittänyt. Nyt olen vapaampi, vaikka taistelu yhä jatkuukin ja lankeamuksia tulee.

Jätä kommentti